top of page

1:1

(ADEM)

COACHING

Werkwijze 1: 1 (Adem) coaching

Je wilt dingen anders in je leven? En je weet niet zo goed hoe te beginnen? Dan is de adem een goed startpunt. In mijn 1:1 trajecten gaan we verder dan enkel verbonden of optimaal ademen. Er is namelijk niet 1 size fits all. En er is ook geen magische pil. Verandering vraagt tijd en integratie. Ik werk dan ook in afstemming op jouw individuele vraag. We bepalen samen hoe jouw persoonlijke traject eruit komt te zien, met de adem uiteraard als basis.

Zo gaan we aan de slag met jouw natuurlijke adempatroon. We meten jouw BOLT score (ofwel de hoeveelheid zuurstof die effectief wordt afgegeven aan jouw cellen), je hartritmevariabiliteit (adaptiviteit van jouw zenuwstelstel) en hoe we deze kunnen optimaliseren? Verder kijken we naar jouw leefstijl: voeding, beweging enz.

 

In het traject integreer ik verschillende practices, zoals: Reiki*, Cranio sacraal sessies**, yoga, psoas release*** enz. 

 

* Reiki: Tijdens een sessie plaats ik mijn handen op bepaalde delen van je lichaam, waardoor jouw energie weer kan gaan stromen en eventuele blokkades kunnen worden opgeheven.

** Cranio sacraal: Het is een lichaamsgerichte sessie, die helpt om blokkades in het centrale zenuwstelsel op te lossen. Het uitgangspunt van een cranio sacraal sessie is, net als bij een ademsessie, dat je lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Met zachte stille lange aanrakingen nodig ik jouw lichaam en je bindweefsel uit om te ontspannen. We werken daarmee met jouw cranio sacrale ritme. Een subtiele ritmische beweging van het hersenvocht, die belangrijk is voor jouw gezondheid en welzijn. Dit ritme ontstaat door de productie en absorptie van hersenvocht, dat door het centrale zenuwstelsel stroomt en een ritmische beweging veroorzaakt die voelbaar is door het hele lichaam, via het bindweefsel. Een mooi filmpje vind je hier

***  Psoas release: tijdens een sessie laten we jouw psoas spier ontladen. De psoas spier wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. Veel spanning die je in je leven opbouwt wordt op deze plek opgeslagen. Tijdens een sessie kunnen we de energie die is vastgezet door bepaalde gebeurtenissen tot ontlading laten komen. 

Alle sessies zijn met kleding aan.

bottom of page