top of page

VERBONDEN
ADEMSESSIE

Verbonden ademsessie

Tijdens een ademsessie gaan we verbonden ademhalen. De verbonden adem wordt ook wel transformational breathing of rebirthing genoemd. Verbonden houdt in dat je de in- en uitademing aan elkaar verbindt. In en uit zonder pauze. Je ademt de gehele sessie door je mond. Je hele systeem wordt geactiveerd.

 

Energie gaat stromen. Door de actieve manier van ademen, raak je in een flow en valt de controle weg. Zodra je de adem verbonden maakt, ontstaat er een soort magie. Je zakt direct vanuit je hoofd in je lijf. De blokkades in je lijf worden door de hoge trillingsfrequentie van de adem meegenomen, zonder dat jij misschien weet over welke blokkade het gaat of hoe die blokkade is ontstaan.

 

"Het mooie van een ademsessie is dat de adem de transformatie brengt. Je hoeft niets te zeggen, jouw lichaam spreekt."  

Een verbonden ademsessie werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau.

Een verbonden ademhaling kan stress verminderen en lichamelijke klachten verzachten. De adem zorgt ervoor dat vastgezette emoties en spanningen los kunnen worden gelaten. Je verwerkt oude pijn, spanning en stress. Op deze manier kun je patronen doorbreken, rust creëren in je hoofd en negatieve overtuigingen loslaten. Dit zorgt ervoor dat je:

'uit je hoofd en in je lichaam komt'.

 

Ook is het een booster voor je immuunsysteem en het activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam. 

 

 Je kunt je energieker gaan voelen, beter gaan slapen, meer ontspannen zijn, meer zelfvertrouwen voelen en gewoon lekker in je vel gaan zitten.​ 

 

Een sessie is krachtig en intens en tegelijkertijd heel helend. Na de sessie voelen de meeste mensen zich ontspannen, opgelucht, meer (adem)ruimte enz. Maar soms ook uitgeput en vermoeid. Weet dat je lichaam je altijd precies geeft wat je aan kunt en wat je op dat moment nodig hebt. Het kan dus zijn dat je de eerste keer niet tot de kern komt. En de tweede of derde keer ook niet. Maar iedere sessie is een stukje healing, laag voor laag, neem de tijd.

Feel deeper_edited.jpg

Werkwijze verbonden ademsessie

Veronden ademen is een zeer effectieve healingmethode. We maken allereerst verbinding met je buik. Ademen in je buik, is ademen naar je onderbewuste. Door tijdens de sessie bewust en verbonden te ademen, laat je (levens)energie door jouw cellen stromen. Dat maakt dat er vanuit het geheugen van je cellen tijdens de sessie stress, spanning, blokkades, vastgezette emoties, negatieve gedachtes en patronen los (kunnen) komen. Om te kunnen transformeren adem je door deze emoties heen. Om het proces te bekrachtigen laat ik je tijdens de sessie ook ‘sounden’ (geluid maken) en maak ik gebruik van persoonlijke en positieve affirmaties.

 

Het zorgt ervoor dat je terug kunt gaan naar de juiste manier van ademen zodat je thuis kan komen in je eigen lijf en de verbinding met jezelf kunt herstellen. 

Een verbonden ademsessie duurt ongeveer 1.5 - 2 uur. Ik vind het heel bijzonder om jouw proces te mogen begeleiden. Ik zorg voor een fijne sfeer, draai muziek en ben er in liefdevolle aandacht voor jou, zodat jij je aangenaam en veilig voelt. Verder werk ik intuïtief en voel wat er nodig is, zo werk ik soms ook met Reiki en Soundhealing. 

 

Tijdens de ademsessie ga je door 3 fases heen.

1. Fysieke fase

In deze fase starten we met de verbonden ademhaling, inclusief ademtuit*.

 

Je leert de adem volledig in je buik en borst te brengen. Deze fase is erop gericht jouw adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s te doorbreken. De transformatie begint al in deze fase.

2. Mentaal-emotionele fase

We maken contact met jouw onderbewuste door middel van de verbonden ademhaling. Als ademcoach versterk ik het (helings)proces door jou aan te moedigen en te begeleiden in de adem en je te laten sounden en/of bewegen. Ik behandel, met jouw instemming, drukpunten op het lichaam om de vastgezette energie los te maken en bekrachtig dit met jouw persoonlijke, positieve affirmaties. 

3. Integratie fase

Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Er is (soms letterlijk) meer ruimte gekomen om te zijn wie je ten diepste bent. Het is de fase waarin je volledig kunt ontspannen en de adem zorgt voor de integratie op een diepere laag.  

De sessie kan bij jou thuis plaatsvinden of in het Karunika Center (Meerhuizenplein 38) en de kosten zijn €150 per sessie. 

Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau in het nu.

LET OP er zijn een aantal contra-indicaties (voor deze aandoeningen wordt een verbonden ademsessie afgeraden):

 

Heb je hartklachten, een ongecontroleerde schildklier, een hoge bloeddruk, glaucoom, osteoporose, epilepsie, een psychiatrisch verleden, slik je medicatie of ben je zwanger, raadpleeg dan eerst je arts. En dan wil ik graag eerst nog even telefonisch contact met je om een en ander door te spreken.

Liever niet 1:1 maar in een groep ademen? Dat kan ook.

 

Flow your way biedt regelmatig Ademcirkels aan. We ademen in een kleine groep, waarbij de dynamiek onderling echt magisch kan zijn. De avond wordt altijd aangevuld met soundhealing.

 

Of kom een keer op maandag in het Karunika Centrum in Amsterdam een groepsles volgen. Zo kun je laagdrempelig kennis maken met de verbonden adem.

bottom of page