top of page

Verbonden ademen, dat gun ik iedereen!

Heel vaak als ik zeg dat ik ademcoach ben, krijg ik een reactie zo van ‘Oh ja, ja goed joh. Heel belangrijk om goed te ademen’. Maar de meesten weten niet wat het precies inhoudt wat ik doe. Ik werk namelijk met de verbonden adem, een transformatieve ademtechniek. Een ademsessie is een innerlijke reis en heeft effect op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Bewust en verbonden ademen laat de (levens)energie weer door het lichaam stromen. Vaak ademen we oppervlakkig en hoog in de borst. Dit patroon kun je doorbreken met de verbonden adem.


We leren al heel vroeg in ons leven om emoties te onderdrukken. Hierdoor worden spanningen en emoties op allerlei plekken in het lichaam vastgezet. En zolang je daar niets mee doet, blijven ze daar zitten en vormen ze (energetische) blokkades. Emoties willen namelijk gevoeld worden en hebben een opwaartse beweging.


Met de verbonden adem ga je de in- en uitademing aan elkaar verbinden. Ofwel in en uit zonder pauze. Je ademt de gehele sessie door je mond, waardoor er veel zuurstof kan worden ingeademd. De zuurstof wordt naar alle plekken in je lichaam gestuurd. Door de actieve manier van ademen, raak je in een flow en valt de controle weg. De blokkades in je lijf worden door de hoge trillingsfrequentie van de adem meegenomen, zonder dat jij misschien weet over welke blokkade het gaat of hoe die blokkade is ontstaan.


Het mooie van een ademsessie is dat je niets hoeft te zeggen. De adem brengt de transformatie.


Zodra je de adem verbonden maakt, ontstaat er een soort magie. Je zakt direct vanuit je (drukke) hoofd in je lijf. Je verbindt je opnieuw met dat wat je hebt weggestopt. Dat kan van alles zijn: levensvreugde, een open hart, speelsheid, maar ook pijn en verdriet. Dit keer laat je het er helemaal zijn. Je maakt verbinding met jouw kern, jouw essentie. Je laat alle negatieve en beperkende overtuigingen los. Om weer te mogen voelen dat je precies goed bent zoals je bent.


De adem is een krachtige tool, die je altijd bij je hebt. Als we ons nou net iets vaker bewust zouden worden van onze adem, tijdens spannende en stressvolle momenten zouden blijven doorademen en altijd onszelf zouden durven zijn, onze kwetsbaarheid tonen. Dan hoeft het lijf emoties namelijk niet op te slaan en zo hard te werken. Dan zou de energie vrijer kunnen stromen en zouden we allemaal een stuk lekkerder in ons lijf zitten.


Misschien een idee om hier in het basisonderwijs al aandacht aan te besteden?

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page